torsdag 12. februar 2009

Brus eller heroin - hva er mest skadelig?

1. januar i år økte regjeringen mineralvannsavgiften med 62%. Ringnes og Coca-Cola har allerede meldt reduksjon av antall ansatte pga økte kostnader.

De rødgrønne syntes vi nordmenn drikker for mye brus. Ikke sunt med for mye sukker, og siden de trenger penger til alle sine gode formål, og mener at vi selv ikke klarer å redusere inntaket, så øker de avgiften.

Det er ikke lett å slutte med med en "last". Kanskje er det derfor Bjarne Håkon Hansen nå vurderer om han skal innføre gratis heroin til rusmisbrukere.

Jeg lurer på hva Bjarne Håkon og vennene hans liker minst, at vi drikker brus eller at noen bruker narkotika? Eller kanskje han tenker at den økte mineralvannsavgiften kan dekke utdeling av gratis heroin?

Strutsepolitikk!

Lise

4 kommentarer:

Anonym sa...

Med tanke på at stortinget har 3 % å "flytte" på så vet de av oss som har drevet med praktisk politikk at alt blir i grunn symbolpolitikk.
Med tanke på høyre lederen, så burde hun muligens drikke mindre brus...

Anonym sa...

Graden av symbolikk og liten evne til å tenke helhetelig kan kanskje også dere som har "drevet med praktisk politikk" også tenke gjennom?
I Danmark har man akkurat foreslått avgiftsendringer på bl.a. produkter tilsatt sukker: Meieriprodukter, snacks/søtsaker, mineralvann etc. En langt mer helhetlig tilnærming enn i Norge.

Anonym sa...

Jeg leser hva du skriver, men hva er konsekvensen ?

Anonym sa...

Da har Danske politikere tydeligvis forstått at det er langt flere produkter som inneholder sukker enn det norske politikere har. Norske politikere øker mineralvannavgift, men gjør ikke noe med alle andre produkter som inneholder sukker. Tine rører de ikke!