onsdag 11. juni 2008

Det er urettferdig det....

Høsten 2006 hørte jeg om OPS (offentlig - privat - samarbeid) i forbindelse med bygging av skolebygg. Gjennom samarbeid med aktører som er proffe på bygging og drifting, kan kommunen konsentrere seg om det de skal - fylle byggene med innhold! Fylle skolene med kunnskapsrike lærere og la de få utfolde seg i bygg som er bygget for dagens og morgendagens barn.

Skedsmo Høyre fremmet forslag, om at administrasjonen skulle utrede bruken av OPS, i forbindelse med budsjettet 2007. Vi ba også om at det skulle sees på om Kjeller og Asak skole kunne være mulige OPS-prosjekter.

Vi vet at ved hjelp av tålmodighet så kan vi får gjennomslag - ikke første gang - ikke andre gang - men kanskje tredje eller fjerde gang!

Nå, nesten to år senere er det endelig flertall for at vi Skedsmo skal gjennomføre et OPS-prosjekt på Asak skole. Det er gledelig, selv om jeg er usikker på om Asak er den best egnede prosjektet. Asak skal rehabiliteres/nybygges. Jeg tror Kjeller hadde vært mer egnet, både fordi den ligger i tilknyttning til forskningsmiljøet og ikke minst fordi det er et helt nytt bygg. Nå har vi fått vedtak om Asak, og så får tiden vise om prosjektet er interessant for de aktørene som er i markedet.

SV, var skeptiske. De fremmet forslag om at Asak måtte bygges etter gammel god modell; kommunen bygger og kommunen vedlikeholder. Vedlikehold av skolebygg har flere av oss erfaring med, eller... erfaringen er vel at politikerne lar bygget være i fred til det nesten faller sammen.

En av representantene i SV gikk opp på talerstolen, og kom med følgende spørsmål til FRP: "Er det ikke veldig urettferdig da? At Asak bygges som et OPS-prosjekt, og i tillegg får skolen jevnlig vedlikehold? Er ikke det veldig urettferdig overfor alle de andre skolene, som ikke blir vedlikeholdt?"

Tenk det da! Skal det være et problem? At en skole blir vedlikeholdt og kommunen tar vare på verdiene sine. Ja, det ville være urettferdig det....

Er det mulig???

Lise

Ingen kommentarer: