søndag 2. september 2007

Lærere - ta makten tilbake!

Det er tydelig at skolene jobber med valget om dagen. I uken som har gått, og ikke minst på stand i går, har jeg blitt intervjuet av skoleungdom om valget. Ett av spørsmålene deres er hva Høyre vil gjøre for skolen.

Jeg har blant annet snakket om uro i timene. Undersøkelser viser at totalt 5 timer i løpet av en uke går med til å roe elevene. Det utgjør nesten en hel skoledag! Ungdommene som jeg har snakket med, har uten unntak nikket gjenkjennende og flere av dem har også sagt "hos oss er det mye mere bråk i timene".

Skedsmo kommune har fantastiske lærere, som hver dag står på for barna i kommunen. De fortjener respekt og anerkjennelse for innsatsen sin. De fortjener at vi gir dem handlingsrom til å ta makta tilbake i klasserommet.

Skal vi få til det må vi gi skolen ennå større frihet til å organisere skolehverdagen på en måte som er best for hver og enkelt elev. Frihet forutsetter åpenhet og evaluering av skolene slik at de kan korrigere kursen ved behov.

Skolene bør ha frihet til å bruke ulike modeller, slik som aldersblanding av elever kombinert med både bruk av undervisning i mindre grupper, forelesninger for større grupper, selvstudier og gruppearbeid.

For å redusere støy må skolene har gode regler for oppførsel og atferd. Disiplinproblemer må få konsekvenser.

Høyre vil ha en skole med kunnskap, krav og kvalitet – ikke bare for noen, men for alle. Skedsmo-skolen må ha høye ambisjoner på vegne av alle elever – uansett bakgrunn.

Lise

Ingen kommentarer: