tirsdag 9. mars 2010

Hvem har rett på hallene i kommunen?

Skedsmo kommune har 3 haller i dag som kan benyttes av lag og foreninger; Tærudhallen, Skedsmohallen og Skjettenhallen.

Ved hjelp av "gratisprinsippet" kan de få disponere hallene gratis til aktiviteter rettet mot barn og unge under 18 år. Gratisprinsippet gjelder i ukedagene etter bestemte regler. I helgene må man betale leie til kommunen.

3 haller er alt for lite, det er kamp om treningstid. En gang i året fordeles treningstider. Hvem trekker det lengste stået? Hvem er årets heldige vinnere?

Er det riktig at det kun er foreninger som er medlem av idrettsforbundet som skal få muligheten? Det er faktisk slik! Idrettsrådet har enerett på hallene sier de i kommunen. Alle andre som driver med aktiviteter, som har behov for større haller, kan få lov til å benytte de i helgene ved å betale leie.

Er det så mange andre som har behov? Jeg vet i alle fall at drillen i Skedsmo har behov!
Drilltroppen til Skedsmo Skolekorps, ble den første norske drilltropp som
har klart å komme på pallen i et Europamesterskap. Skal drillen fortsatt hevde seg nasjonalt og internasjonalt trenger de halltid for å øve inn program. De trenger høyde under taket og de trenger et stort gulv å bevege seg på. Drillen er "dessverre" medlem av Norges Musikkforbund, og kan derfor ikke prioriteres av kommunen innenfor gratisprinsippet i hallene.

Er det riktig at det bare er idretten som skal få benytte hallene? Det må da være slik at alle lag og foreninger som engasjerer barna i denne kommunen, må få samme mulighet. Det kan da ikke være slik at det er forbundet laget er medlem av som skal styre muligheten for halltid.

Hvis noen tror drill kun er det som vi ser på 17. mai - kom og se på jentene! Det er ingen "frøken" aktivitet. Det er høy konsentrasjon, svette og mye slit. Fantastisk flotte representanter for ungdommen i Skedsmo!

Lise

ps - ja jeg er stolt drillmamma!

Ingen kommentarer: