søndag 24. juni 2007

I enden av regnbuen....

I enden av regnbuen skal det finnes en krukke med gull! Lurer på om det var det AP tenkte på da de innførte eiendomsskatt i Skedsmo? Selv om det både regner i dag og vi til tider ser solen, så har ikke jeg sett noe til regnbuen. Ikke har jeg sett noe til gullkrukken de siste årene heller!

75 % av befolkningen på Romerike er i mot eiendomsskatt, kan Romerikes Blad fortelle oss i dag. Det virker ikke som om de som har makten i Skedsmo helt er i takt med velgerene.

Ordføreren sier hun skal vise et regnskap over alt det gode eiendomsskatten er blitt brukt til. Ja, men det hun ikke sier er at skattekameratene (AP, SV og KRF) ikke vil lage et regnskapet over hva det har kostet å innføre skatten.

Kommunen har et budsjett på nesten 2 milliarder. Eiendomsskatten utgjør ca 1 % av det totale budsjettet. De gode tiltakene er lånefinansiert. Eiendomsskatten brukes altså til å betale renter og avdrag. For å sette dette i et annet perspektiv - kommunens overskudd i 2006 var ca 4 ganger høyere enn det vi betaler i årlig rente og avdrag!!!

Det hevdes at Erna sultefôret kommunene - for noe tull! Det er nettopp den forrige regjeringens fortjeneste at Norge går så det griner om dagen. Med Kristin som finansminister, så stiger rentene igjen. Ingen grunn til å lure på hva det vil gjøre med kommuneøkonomien!!

Lise

Ingen kommentarer: