torsdag 9. august 2007

Sommerskole for alle

Denne uken startet sommerskolen i Skedsmo etter forslag fra Høyre. DNA er funnet i hvitløk, ph verdier er målt, bakterier skal finnes og økosystemet blir undersøkt.

Målet for Høyre med innføring av sommerskole, er å gi barna i Skedsmo et tilbud om faglig påfyll. I år gis tilbudet kun innenfor forskning, men vi håper at allerede neste sommer kan tilbudet bli utvidet med flere ulike fag.

Tilbudet skal gjelde alle. Det var derfor Høyre var glade da vi klarte å få ned egenandelen til 150 kroner pr. uke. Da er det et reelt tilbud, det skal ikke være lommeboken til foreldrene som avgjør om barnet kan delta eller ikke.

For Høyre er dette et virkemiddel for å bedre kvaliteten i Skedsmo-skolen ytterliggere. Mye har skjedd i positiv retning de siste årene, men fortsatt er det barn som går ut av skolen uten å kunne lese og skrive. Fortsatt er det barn som blir hengende etter.

Når Arbeiderpartiet hevder at Skedsmo-skolen alltid har vært i front av kvalitet, så lurer jeg på hva de legger i kvalitet? Skedsmo Høyre vil ha en skole som er blant landet beste, ikke på gjennomsnitt slik det er i dag. Det er derfor vi har fremmet forslag om at politikere en gang i året bør diskutere kvalitet i skolen – det stemte Arbeidepartiet i mot.

Skedsmo Høyre vil ha en sterk offentlig skole, som gir alle barn de samme muligheter. Vi ville ikke vært stolte hvis vi etter 100 år ikke hadde fått den beste skole som landet kan oppdrive. Skedsmo Høyre vil bruke de neste 4 årene på å gi barna i denne kommunen en skole preget av kvalitet og kompetanse. Vi vil styre kommunen med ærlighet og omsorg.

Lise

1 kommentar:

Anonym sa...

I inclination not approve on it. I regard as nice post. Specially the title attracted me to study the sound story.