mandag 7. september 2009

Blå er evighetens farge.....

Jeg elsker fargen blå! Fargen gir meg ro og glede.

BLÅ ER EVIGHETENS FARGE. Den symboliserer avspenning og ro. Blåfargen setter meg i ulike stemninger – fra melankoli til at den symboliserer visdom, tillit og lojalitet. Den gir følelsen av håp og ro. Fargen blir i flere land assosiert med konservatisme.

KONSERVATISME HVA ER DET? Det sentrale ved konservatisme er ydmykheten overfor politiske problemstillinger. Konservatismen har ingen patentløsninger på samfunnsproblemene. Det kreves kritisk og selvstendig tenkning. Konservatismens fremste mantra er ”forandre for å bevare”. Et sentralt punkt er friheten og synet på enkeltmenneskets rolle. Mennesker har ulike mål, ønsker og verdier. Derfor må de også ha frihet til å forfølge disse. Likevel må denne friheten forankres i samfunnet, med frihet følger alltid ansvar.

Hva er så forskjellen på det blå – konservatisme og det rød – sosialisme, lidenskapens farge. Sosialismen vektlegger likhet som fremste standard for det gode samfunn, og kollektive løsninger som det beste virkemiddel for å nå målet. Sosialistene ønsker en produksjon som ikke er profittbasert, men ”behovsbasert”, og rendyrkede sosialister ønsker å fjerne den private eiendomsretten.

Det er derfor jeg stemmer Høyre!

Lise

Ingen kommentarer: